Zdraví ze zelené lékárny
Zajímáte se o své zdraví a zdraví svých bližních? Věříte na sílu přírody a přírodních zákonitostí a zákonů? A objevili jste staronový fenomén klíčků a klíčení? Pokud ještě nikoliv, rádi vás seznámíme s tím, proč je zdravé „klíčit“. Vezměme si jako příklad mungo klíčky, které můžete zakoupit v obchodech se zdravou výživou či v biokrámku, který je možná i ve vašem městě a dosud jste ho neobjevili. Protože jste třeba toho názoru, že bio potraviny či zdravé potraviny nemusíte a nebaví vás číst složení potravin a kdesi cosi. A právě ve „zdravém obchůdku“ etikety ani moc číst nemusíte, protože majitelé zpravidla dbají na správné složení potravin, které pak následně nabízejí ve svém obchodě. A znám i takové, kteří ani na prosby zákazníků neobjednají různé produkty – hlavně ty na hubnutí – právě proto, že obsahují ne zrovna zdravé „příměsi“.
Ale to u fazolí mungo mít obavy nemusíte. Jedná se o luštěninu, která se až tak moc nepoužívá, či spíše není až tolik známá jako například klasické fazole či hrášek. Fazole mungo vypadá jako malý zelený hrášek, jen jsou ještě drobnější. Výborně klíčí. A proč byste měli klíčit? Proto, že mladé klíčky, které za pár dnů vyraší z plodu fazolky nabírají sílu a vám předávají chutné šťavnaté mladé klíčky.
Můžete je sníst jen tak, anebo jimi poklást chleba namazaný máslem, či vložit do polévky (nikoliv horké) anebo ozdobit chlebíčky, ozvláštnit zeleninové mísy, přidávat do pomazánek. Fantazii se meze nekladou. Narašené klíčky z fazolek mungo vypadají lákavě. A nejen že hezky vypadají, výborně chutnají, navíc vám přinášejí do těla spoustu vitamínů, tolik potřebnou bílkovinu a vlákninu a ostatní minerální látky. Jsou známé i tím, že posilují imunitu, a to při současném počasí jako když najdete. Tak hledejte fazolky mungo v obchůdku ve svém městě anebo na internetu, kde navíc můžete získat i množstevní slevu.